Review van adidas GLITCH | Getest en geschreven door Jorma_XIV

09.11.2016

Geschreven door Barry

Er is tot dusver veel gezegd over de mysterieuze adidas GLITCH lancering, maar nog niet door iemand met zo veel verstand van voetbalschoenen als onze Jorma. Check hier zijn verhaal.

We hebben de trotse eigenaar van deze nieuwe adidas GLITCH schoenen, Jorma XIV, uitgenodigd om zijn ervaringen met ons te delen. Bij deze zijn verhaal.

Laten we beginnen met de doos zelf. Verpakt alsof het een kerstcadeau betreft. Als je de strik losmaakt en de cover eraf haalt, haal je een transparante doos tevoorschijn, met de verpakte schoenen en de twee skins. Mijn eerste gedachte was om alle drie de producten eruit te halen om te begrijpen hoe het systeem überhaupt werkt. En het werkt! Na jaren van ontwikkeling is het ze gelukt, en hoe!

Je kunt Jorma hier volgen op Instagram.

Vervolgens bekeek ik de binnenkant van de schoen. Mijn keuze viel op de laag uitgesneden variant in zwart met grijs. De schoen bevat als het ware een gebogen en versterkte sok die vastgebonden zit aan een soort zoolplaat, die door adidas een SPRINTFRAME wordt genoemd. De voorkant van de schoen ziet er zeer tof en gedetailleerd uit, zoals je op de foto’s kunt zien. Het onderstel van de schoen is zeer makkelijk aan te brengen. De fit is fantastisch en zeer comfortabel. Het verbaast me dat je geen enkele vorm van druk voelt bij de tenen.

Er zijn 3 keuzes voor de synthetische ‘outer’ van de schoen: reflecterend met zwarte strepen, reflecterend zwart met witte strepen en rood met zwarte strepen. De olieachtige zoolplaat van de schoen ziet er werkelijk waar fantastisch uit. De positionering van de noppen is ook erg goed en vergelijkbaar met die van de PureChaos. Naar mijn mening komt dit vooral goed tot z’n recht in SG formaat.

De leren bovenkant van de schoen voelt fijn en dun aan. De manier waarop dit samenkomt met de synthetische wreef is feilloos. Zodra je de onderlaag met de buitenlaag hebt gecombineerd kun je de schoen in zijn totaliteit aanschouwen. De schoen zonder veters en paneel ziet er fantastisch uit. De schoen zit strak, maar op een comfortabele manier. De schoen zit als het ware vastgelijmd aan je voet. Ik begin mij ook te realiseren hoe het komt dat ik een schoen met twee lagen aan heb, zonder dat ik dit zo ervaar. De sok vormt de sleutel van deze geweldige fit en zorgt voor een fijn ‘vol’ gevoel.

Ik heb genoten van de PureChaos en de PureControl, maar niet op de manier zoals ik van de GLITCH heb genoten.

Ik heb mijn FG paar dire avond 90 minuten lang gedragen, toen het veld er perfect bij lag. Het voelde alsof ik ze al tijden droeg. Ik heb genoten van de PureChaos en de PureControl, maar niet op de manier zoals ik de GLITCH heb ervaren. Ik ga ervan uit dat je het zelf ook wilt proberen, en ik geef je geen ongelijk. Deze schoenen gaan je niet teleurstellen!

Als je Jorma wilt volgen op Instagram, klik dan hier.