De beste goals uit El Clasico

21.11.2015

Geschreven door Danny Fish

De eerste El Clasico van dit seizoen staat voor vandaag op het programma en de hype is enorm! Zowel Real Madrid als Barcelona komen de competitie redelijk makkelijk door, zonder enige moeite zetten ze de tegenstanders opzij. Door de jaren heen hebben we al aardig wat mooie doelpunten voorbij zien komen tijdens de onderlinge strijd en daarom vonden we het een leuk idee om een top 5 te maken van onze favoriete goals. Geen gemakkelijke taak!

5. Santiago Aragón Ik zal toegeven dat ik hulp heb gekregen van mijn oudere collega’s, zij herinneren deze goal en eisten dat deze de top 5 zou halen. Ik had nog nooit van Santiago Aragón gehoord. Deze goal is echter wel zeker een plek in deze lijst waard, vooral als je ziet dat hij een lobje over Zubizarreta (van wie ik wel weet wie hij is) maakt.

4. Romario De Romario truc! Deze goal is fantastisch en zorgde voor een hele generatie aan voetballers die deze truc ook probeerden wanneer ze de kans kregen. Toch zal niemand het ooit beter kunnen dan de uitvinder.

3. Gareth Bale Een van de meest memorabele El Classico momenten van de afgelopen jaren. Marc Bartra is totaal niet langzaam, maar Gareth Bale maakte hem helemaal belachelijk! Barta duwde hem eerst nog over de zijlijn, maar werd toch ruim voorbij gelopen door de Real aanvaller. Ik kan mijn ogen nog steeds niet geloven.

2. Ronaldinho Waarschijnlijk de meest memorabele herinnering van El Clasico en als je het mij vraagt, de op een na beste goal in een van ‘s werelds grootste wedstrijden. De geweldige solo van Ronaldinho, en eigenlijk zijn gehele wedstrijd was zo goed dat zelfs de Real Madrid fans hem na de wedstrijd een staande ovatie gaven.

1. Lionel Messi Hij rent langs 1, 2, 3, 4, 5 verdedigers - simpel als je Lionel Messi heet. Dit is misschien wel zijn beste goal ooit, en wat een moment om het te doen! Geen enkele andere speler die dit kan doen…

Er waren zoveel goede doelpunten uit El Clasico en dit waren er slechts een handjevol waarvan ik denk dat ze de mooiste waren. Ik kan me goed voorstellen dat je het niet met me eens bent en er zijn er ook velen die makkelijk de lijst hadden kunnen halen, zoals die van David Villa en Julio Baptista. Ben jij het met mijn keuze eens?