Top 5 - Geweldige prestaties in de voetbalgeschiedenis

23.09.2015

Geschreven door Danny

Zo nu en dan komt het in de voetbalwereld voor dat een speler een geweldige prestatie levert en het internet maar niet genoeg kan krijgen van de beelden. Gisteren was zo een dag, nadat Lewandowski als invaller vijf (!) doelpunten wist te scoren in negen minuten. Een ongelooflijke prestatie en voor ons een mooie aanleiding om een paar geweldige persoonlijke prestaties te noemen…

5. Afonso Alves vs. Heracles Almelo (2007/2008) - Eredivisie record

De van Malmö FF overgekomen Braziliaan schoot in de thuiswedstrijd van Heerenveen uit zijn slof door in de eerste helft een hattrick te maken binnen 18 minuten, en in de tweede helft zijn andere vier goals in 9 minuten. Dat verdiend natuurlijk een publiekswissel, en omdat er al drie keer was gewisseld, besloot trainer Gert-Jan Verbeek om de laatste paar minuten met een man minder te spelen.

4. Ronaldinho vs. Real Madrid (2005/2006) - De beroemde staande ovatie

El Classico is een van de scherpste wedstrijden tussen twee aartsrivalen: Barcelona en Real Madrid. Normaal gesproken kunnen ze elkaar of elkaars spelers niet uitstaan, maar in deze wedstrijd konden de fans Ronaldinho gewoon niet haten. Zijn prestatie was zo spectaculair en indrukwekkend dat zelfs de fans van de Koninklijke wel een applaus moesten geven aan de altijd lachende Braziliaan. Een geweldig voetbalmoment, na een van ‘s werelds beste prestaties van een individuele speler.

3. Lionel Messi vs. Bayern Leverkusen (2011/2012) - Messi van een andere planeet

Ik zal wel een aantal Real Madrid fans over me heen krijgen, maar ik heb gekozen voor de 5 doelpunten van Messi tegen Leverkusen, en niet de indrukwekkende vijfklapper van Ronaldo nog niet zo lang geleden. Buiten het feit dat op een na alle goals van wereldklasse waren, was deze wedstrijd ook nog eens tegen een erg sterke tegenstander. Ik kan me nog goed herinneren dat de wedstrijd op zichzelf erg gelijk opging, maar dat de wedstrijd dankzij Messi 7-1 eindigde.

2. Ole Gunnar Solskjær vs. Nottingham Forest (1999/2000) - “The Babyfaced asassin”

Een geweldige prestatie, maar niet helemaal zoals Lewandowski. Tot gisteren dacht niemand dat deze prestatie van Ole Gunnar Solskjær geëvenaard kon worden. Met nog maar tien minuten te gaan viel hij in, en hij eindigde de wedstrijd met vier doelpunten. Indrukwekkend!

1. Robert Lewandowski vs. Wolfsburg (2015/16) - Wat anderen kunnen, kan hij beter

Vijf doelpunten in een wedstrijd. Leuk hoor, Messi en Ronaldo, maar probeer het maar eens in 9 minuten tijd. Dit was natuurlijk de nummer 1, want dit is een voetbalmoment die we altijd zullen onthouden. Pep Guardiola heeft in zijn trainersloopbaan al aardig wat indrukwekkende prestaties mogen aanschouwen, maar ook hij moest bekennen dat hij zoiets nog nooit had gezien. Lewandowski is een beest en zijn laatste doelpunt zal zeker meedoen voor de prijs doelpunt van het jaar.

Er zijn genoeg memorabele momenten te noemen die de lijst makkelijk konden halen. Wat te denken van Falcao vs. Chelsea voor de Super Cup. Ook Arshavin tegen Liverpool, of uit onze eigen Eredivisie Tannane tegen Cambuur presteerden geweldig door vier keer tegen hun tegenstander te scoren. Momenten als deze herinneren ons waarom dit zo een geweldige sport is om naar te kijken, en waarom wij sommige spelers zo goed vinden. Hoe ziet jouw top5 eruit, en op welke plaats komt de prestatie van Lewandowski?