De bootheads: Christoffer Malmberg

11.12.2015

Geschreven door Danny Fish

Onze serie bootheads is lekker onderweg en we hebben alweer twee grote schoenenverzamelaars gevonden. Deze keer spreken we met Christoffer Malmberg, iemand die een indrukwekkende collectie heeft opgebouwd. Lees mee en kom te weten waar zijn liefde voor voetbalschoenen vandaan komt.

Wanneer, en waarom, begon je met het verzamelen van voetbalschoenen? Ik begon in 2006 voetbalschoenen te verzamelen, en dat kwam eigenlijk omdat ik altijd op de mooiste schoenen wilde spelen toen ik wat jonger was. Na een paar jaar begin je de technologie en verschillende materialen achter de schoenen te begrijpen, en wilde ik zo veel mogelijk verschillende hebben.

Zijn je ambities in de afgelopen jaren veranderd en zo ja, hoe? Ja, eigenlijk wel. Tegenwoordig probeer ik vooral de meest zeldzame schoenen te krijgen en een verzameling van een zo hoog mogelijke kwaliteit te krijgen. Ook heeft nieuwe media, vooral Instagram, ervoor gezorgd dat ik nog gepassioneerder voor voetbalschoenen ben geworden.

Welke schoen was jouw eerste in de verzameling? Mijn eerste schoen was de Nike Mercurial Vapor Oranje/Wit uit 2002.

Waar bewaar je al je voetbalschoenen? Ik bewaar ze veilig thuis en bij mijn ouders.

Op welke schoenen ben jij in het bijzonder verliefd, en waarom? De Nike Mercurial Vapor Cinder uit 2002, omdat ik toen begon met voetballen.

Heb je nog een mooi verhaal over een speciaal paar schoenen, of iets daaromtrent dat je met ons wilt delen? Ik heb veel goede verhalen maar wat ik het mooiste vind is het vinden van geweldige schoenen voor een zacht prijsje. Dat maakt het allemaal net wat interessanter! Zo heb ik bijvoorbeeld de Nike Mercurial Superfly “Wear it proud”, waarvan er slechts 70 paar zijn gemaakt, op een veiling voor een goed doel gekocht. Dat voelde wel speciaal.

Wat is er zo speciaal aan de Nike b? Ik vind de klassieke look en de hoge kwaliteit leer heel speciaal. Mijn favoriete Nike Tiempo is de Euro2008 editie.

Dit was de derde, maar zeker niet de laatste keer dat we een inzicht geven in het leven van een aantal van ‘s werelds grootste voetbalschoenverzamelaars. Als jij zijn hele collectie wilt zien, bezoek of volg @Toffem dan op Instagram. Deel jij zijn liefde voor voetbal, en zie jij jezelf ook al zo een grote collectie starten?